måndag 17 mars 2008

Workshop "Presentera i PowerPoint 2003 och PhotoStory"

För veckan var det dags igen för en av de populäraste workshopar. PowerPoint och photostory. syften med denna kurs är att inspirera till hur programmen PowerPoint och Photostory kan användas i undervisningen/verksamheten.Kursen riktar sig till de deltagarna som är ovan användare men det är fallet fanns inte en enda deltagare som var ovan och inte någon från grupp röd heller. Alla var av de andra grupper som var vana. Kursen leddes av min kollega Kerstin och jag. Vi delat innehållet mellan oss. Jag visade Photostory och Kerstin PowerPoint .
programmet för kursen var följande:
- Instruktion: förväntningar :
- Kerstin visade PIM, e-utvecklarnas hemsida, manuell till kursen som fanns där och berättade om bildspel, användningsområde, olika presentationsprogram. Men vår kurs är att vi skulle bara jobba med PPT( PowerPoint) , Photostory.
Hon visade också några ex. Flyttfåglar_lärresurs, , AstronautSunitaWilliamsPhotosofEarth.
Photostory 3:
- Jag började med att visa programmet, genom att vi hämtade fyra bilder och parallell med visningen skulle också kursdeltagarna jobba med, redigerade av bilderna, skrev text till bilder, spelade in röstberättelse till en bild och infogade musik till övriga, sparade berättelse både som presentation och projekt. Alla fick tid innan kaffet att kunna arbeta med programmet och Kerstin och jag gick vi rund och hjälpte till med eventuella frågor.

Efter kaffet
PowerPoint 2003
Kerstin började med att öppnade PPT och visade och förklarade olika delar av meny raderna och gjorde så att menyraderna skulle visa i två rader, och hämtade fram rita meny. Hon hämtade 4 ”Ny bild” (sida), öppnade åtgärdsfönster, eftersom det är så viktigt och underlätta att ha framme detta fönster när men ska jobba med PPT.

Hen började visa skriva text i fösta bilden, formaterade texten, infogade bilder från dator, visade Clipart och infogade bilder därifrån samt figurer bl.a. pratbubbla. Vidare visade hon också bildlayout, bilddesign, skapade egen bakgrund.
Det var tid också för att alla deltagarna kunde jobba med programmet och Vi kunde hjälpa till.
Det var en givande kurs tyckte alla och alla vara glada och nöjda med denna workshop. Vi var också med denna workshop genom att vi hann med allt vi hade planerat.
Sist men inte minst, vi hänvisade alla till PIM hur man kan ta en del av kursmaterial som finns där till denna workshop .

Inga kommentarer: